Met 71 slagen en 78 zijn Wil Besseling en Daan Huizing het Commercial Bank Qatar Masters begonnen dat wordt gespeeld op de golfbaan van de Doha Golf Club in Doha, in Qatar. In de ronde van Besseling twee birdies en een bogey en in die van Huizing viel vooral de eerste 9 holes op waarin de 31-jarige maar 1 par wist te maken maar ook 5 bogeys een dubbel en twee birdies. Op de tweede 9 van de Doha Golf Club stonden 8 pars en bogey.

Pablo Larrazabal verkeerd de laatste tijd in een supervorm. De 38-jarige Spanjaard nam ook nu de leiding en staat met 8-onder op 1 slag afstand van Marcus Helligkilde, Romain Langasque, Adrian Meronk en Shubhankar Sharma die allemaal in 66 slagen rondgingen. Larrazabal miste in het vorige toernooi de cut maar werd daarvoor 1e en daarvoor 3e.

De 41-jarige en Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castaño lijkt de weg een beetje kwijt te zijn. Hij opende met 82 slagen en staat daarmee onderaan het klassement.