Italië, 23 maart 2022 – De Zwitser Mathias Eggenberger wint de tweede etappe van onze Italian Winter Series op Golf Nazionale met een marge van 5 slagen en een totale score van 206 slagen, -10 (67-71-68). De Nederlander Davey Porsius eindigde gedeeld tweede op 5 slagen van de winnaar.

Vince van Veen en Lars van Meijel eindigden in het toernooi met +2 en +4 op de gedeelde 21e en 36e plaats.

De 30-jarige Eggenberger die zijn kaart voor de Alps Tour in 2018 verdiende en zijn beste score ooit hier had op dezelfde baan afgelopen oktober, behield de leiding sinds de eerste ronde dankzij een solide wedstrijd op een van de moeilijkste banen van de hele Tour.

Hij liet slechts 5 slagen vallen in de loop van de week (3 vandaag) en wist een groot aantal birdies te scoren en wel 14 stuks.

Eggenberger had een moeilijke start vanwege 2 bogeys op de 3e en op de 4e, wat zijn ronde bemoeilijkte, maar zijn korte spel was aan zijn zijde. Hij slaagde er zelfs in om 7 birdies te scoren om een ​​4-onder te scoren, de op één na beste score vandaag na Tomas Bessa Guimaraes die een indrukwekkende 6-onder noteerde.

Twee golfers eindigden gelijk op de tweede plaats met 5-onder, de 26-jarige Porsius en lid van de Goyer en die sinds het begin van dit seizoen goed speelt en de Franse amateur Tom Vaillant, slechts 20 jaar oud uit Cannes-Mougins, die behoorde dit jaar tot de topspelers sinds het eerste toernooi op de Alpen.

“Ik ben erg blij”zei Vaillant. Een zware week afsluiten met 3 ronden onder par is altijd goed. Dit is mijn beste resultaat in de Alps Tour, dus ik ben er trots op en nu kijk ik er naar uit om weer te strijden voor de overwinning.” Zijn spel is de hele week behoorlijk solide geweest (70-70-71) en nu staat hij op het lanceerplatform voor de volgende stop bij de Abruzzo Alps Open 2022.

“Ik had echt een geweldige start – zei Porsius – en dankzij een goede tee-shot op de 5e, waar ik een putt van 5 meter maakte en een geweldige up & down op de 7e, slaagde ik erin om de eerste negen 3 onder par af te sluiten. Mijn putts vielen niet op de tweede negen, maar het is echt goed om op gedeeld tweede te eindigen. Ik heb echt veel goede slagen geslagen en dit is erg belangrijk. We zullen zien wat er zal gebeuren in Abruzzen”.

Het is een gelijkspel voor de 4e plaats: de 25-jarige Portugees Tomas Bessa Guimaraes en winnaar van de New Giza Open 2022, de 24-jarige Nederlander Koen Kouwenaar en de even oude Franse amateur Julien Sale, 3e in de Order of Merit, eindigden met een totale score van 212 slagen (-4). Bessa Guimaraes behaalde de laagste score van het toernooi tijdens zijn laatste ronde dankzij een schitterende reeks birdies (6), 1 eagle op de 5e en slechts 2 bogeys op de 12e en 17e.

De Italiaan Stefano Mazzoli, die in 74 slagen rondging op de laatste dag er daardoor op de 8e plaats eindigde met 2-onder, behoudt de leiding in de Order of Merit na het 5e toernooi van het seizoen met 12.076,50 punten. Op jacht naar de eerste plaats zijn er op de 2e en de 3e plaats respectievelijk Bessa Guimaraes met 10.984,50 punten en Julien Sale met 10.768,50 punten.

Golf Nazionale heeft opnieuw bevestigd dat het een van de moeilijkste banen van het seizoen is. Slechts 15 golfers eindigden hun toernooi onder par, waarbij de eerste negen holes gemiddeld in 37,28 slagen werd geëindigd en de tweede negen met een gemiddelde van 37,71 slagen.

Het Alps Tour-seizoen gaat nu naar de Miglianico Golf & Country Club, waar van 13 tot 15 april de Abruzzo Alps Open 2022 zal plaatsvinden. Alle vorige winnaars zullen aanwezig zijn op het toernooi dat vorig jaar werd gewonnen door de Italiaan Jacopo Vecchi Fossa met een totale score van 198 slagen.