De Duitser Maximilian Herrmann versloeg de Fransman Alexandre Petit op de eerste extra hole van het NewGiza Pyramids Challenge 2022 en vierde zo zijn eerste titel op de Pro Golf Tour. Na rondes van 70, 69 en 71 slagen op de NewGiza Golf Club behaalde de speler uit München een totaalscore van -6 (210). De derde plaats werd met 5-onder gedeeld door de Zwitser Marco Iten en Alexander Herrmann, de tweelingbroer van Maximilian.

Van de Nederlanders eindigde Mike Toorop als hoogst genoteerde met een gedeelde 10e plaats en een score van 2-onder. Nordin van Tilburg wist ook na drie ronden onder par te eindigen en zijn 1-onder leverde hem een gedeelde 14e plaats op. Aydan Verdonk wist in zijn tweede wedstrijd als professional opnieuw indruk te maken. Hij eindigde met +1 de wedstrijd als gedeeld 21e. De Purmerender wist in de eerste wedstrijd van de Pro Golf Tour in Egypte nog een albatros te maken nu maakte hij een eagle op een par 4 waar hij dus zijn tweede slag in de hole wist te krijgen.

Mats Markovits en Peter Melching wiste de cut ook te halen en hun eindscore was +2 en +3. Michael Wedema was de laatste Nederlander die de cut haalde en hij eindigde na de drie ronden op +6.

De finale van de NewGiza Pyramids Challenge 2022 had niet veel spannender kunnen zijn. Maximilian Herrmann en Alexandre Petit vochten op de slotdag een topduel om de titel in het tweede toernooi van het Pro Golf Tour-seizoen. “Met de harde wind was het zaak de bal in het spel te houden”, aldus Herrmann, die uiteindelijk met een 71 (-1) het clubhuis binnenkwam en zo een verlenging afdwong.

Samen met Petit gingen we terug naar de 18e hole. “De sleutel tot succes was dat ik waarschijnlijk de ene of de andere korte putt meer holede dan de andere”, legde Herrmann uit, die precies zo’n belangrijke putt op de eerste extra hole van de play-off omzette en zo de winnaar werd van het NewGiza Pyramids Challenge. “Ik moet eerst mezelf bij elkaar rapen”, zei Herrmann kort na de beslissende par. “Er gebeurde zoveel vandaag, maar ik ben natuurlijk blij dat ik het uiteindelijk gehaald heb.”

Herrmanns eerste professionele succes is het volgende hoofdstuk in een carrière die langzaam aan snelheid wint. Slechts een paar weken geleden kreeg de 26-jarige, die golf leerde spelen op de Wörthsee Golf Club, een beperkte tourkaart voor de PGA Tour Canada. “Het Q-School-evenement was midden in twee andere mini-tourtoernooien in de VS en daarom wilden we van deze gelegenheid gebruik maken”, zegt Herrmann, die ook sprak over zijn tweelingbroer Alexander, die ook op de PGA Tour in het seizoen 2022 in Canada zal afslaan.

‘We zijn blij voor elkaar’

Beiden bewandelen sinds het begin samen het pad als golfprofessionals en kunnen rekenen op wederzijdse steun. “Bij ons wil de een niet per se beter zijn dan de ander. We hebben elkaar altijd gesteund en zijn blij voor elkaar.” En zo was het uiteindelijk niet alleen Maximilian met een grijns op zijn gezicht, maar ook zijn broer Alexander, die de derde plaats deelde met de Zwitser Marco Iten .

Voordat de Pro Golf Tour zijn eerste korte pauze neemt, staat vanaf 25 maart het Allegria Open 2022 op het programma. De beide vorige winnaars van dit seizoen, Alan de Bondt en Maximilian Herrmann, starten ook daar. Over de langetermijnplanning van het seizoen heeft Herrmann echter nog niet te veel nagedacht. “Ik zal eens moeten kijken. Het is fijn om meerdere opties te hebben en Canada is ook een leuk land.” Hetzelfde geldt voor Egypte, het land waar Herrmann altijd goede herinneringen aan zal hebben en zeker door zijn overwinning in de NewGiza Pyramids Challenge 2022.