Met een ronde van 69 en 72 slagen zijn Joost Luiten en Darius van Driel de derde dag van het Steyn City Championship in Zuid-Afrika geëindigd. De twee staan nu gedeeld 10e en 69e in het klassement waar de Zuid-Afrikaan Shaun Norris met 23-onder de leiding heeft. Van Driel hield zijn score in evenwicht door het maken van twee birdies en twee bogeys en kwam voor het toernooi op 5-onder. Luiten (foto) deed het een stuk beter, hij liet vijf birdies noteren en twee bogeys. Hij staat nu op 13-onder par. 

Norris maakte indruk om met 23-onder vier slagen voorsprong te houden op zijn naaste uitdager en landgenoot Dean Burmester. De Duitser Matti Schmid, die nu derde staat, lijkt ook op weg de nieuwe kampioen te worden. De 24-jarige begon het toernooi met 69 slagen liet er op de tweede dag 65 op volgen en ging op dag drie rond in 64 slagen. Zijn achterstand is nu nog 5 slagen op Norris.

Het kan de eerste DP World Tour-titel worden voor Norris mits hij op de laatste dag niet al te veel slagen verliest.

De Zuid-Afrikaan maakte zes birdies en een eenzame bogey in zijn ronde. Norris maakte een birdie op vier van zijn eerste zeven holes en voegde er nog een toe op de par-vijf 10e. Norris is nu nog de nummer 85 van de wereld maar zal bij een overwinning flink klimmen.