Soms kijk je vol verbazing naar de scores en dan wij met name naar die van de Nederlanders. Vandaag was het weer zo’n dag en wel in Zuid-Afrika tijdens de tweede ronde van het Steyn City Championship net buiten Johannesburg. Daan Huizing leek zijn openingsronde van 80 slagen snel te willen vergeten en liet er een ronde van 66 slagen op volgen, 14 slagen minder. Hoe dan? Darius van Driel leek veilig na een opening van 65 slagen maar viel ver terug in het klassement na 74 slagen op de tweede dag, 12 slagen meer! Joost Luiten lijkt in een stabiele fase te komen hij liet tot nu toe 68 en 66 slagen noteren.

Van de drie wisten gelukkig Luiten en Van Driel het weekend te halen. De 18e zal voor Van Driel wel een billenknijper geweest zijn want hij had aan een par genoeg maar een bogey of erger zou exit betekenen. Hij maakte een par!

Met een 11e en 61e plaats zullen Luiten (-10) en Van Driel (-5) de zaterdag ronde ingaan.

De cut kwam in het toernooi op 5-onder en Huizing ondanks een van de betere ronde van het toernooi miste deze met 7 slagen.

Het toernooi wordt gedomineerd door de Zuid-Afrikanen waarvan Shaun Norris de leiding nam. Hij heeft met 18-onder drie slagen voorsprong op de nummer twee James Hart Du Preez. Dean Burmester volgt met 12-onder en een drietal met de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker de Deen Joachim B. Hansen en de Zweed Sebastian Soderberg staan met 12-onder gedeeld vierde.

Luiten had dit keer opnieuw een bogey op de 8e hole maar wist verder wel zeven birdies te maken. Van Driel begon goed op hole 1 met een birdie maar kwam op hole 4 flink in de problemen en eindigde die hole met een dubbel bogey. De birdies op de hole erna en de 7e gaf hem weer ruimte in het klassement. Helaas een bogey op 8 en veel holes in par tot de 16e waar opnieuw een dubbel bogey op zijn kaart kwam.

Huizing had op de tweede dag de meeste birdies van de Nederlanders en wel 8, de twee bogeys zorgde er uiteindelijk voor dat hij dus in 66 slagen rondging.

@golfnetnl