Italië, 18 maart 2022 – De Fransman Adrien Pendaries, zoon van European Tour-speler Marc , maakte voor zichzelf een heel mooi verjaardagscadeau door met een marge van 4 slagen de Winter Series Terre dei Consoli te winnen, met een totaalscore van -16 (200 slagen , 67-69-64) en een indrukwekkende laatste ronde van 8 onder par.

Lars Keunen (foto) eindigde als gedeeld vierde met 11-onder en pakte toch best wat prijzengeld van ruim 2000 euro. Keunen zal daardoor weer een sprong maken in de algemene ranking en staat nu 11e. Ook op de ALPS Tour krijgen de beste spelers een Challenge Tour kaart.

Vince van Veen speelde ook een goede wedstrijd in Egypte en werd met 8-onder gedeeld 11e goed voor ruim 1000 euro en nu een plek 24 in de algemene ranking.

Koen Kouwenaar, die met een 9e plaats als hoogst genoteerde Nederlander in de algemene ranking staat, eindigde in dit toernooi met 2-onder op de gedeelde 32e plaats. Boven hem op de gedeelde 28e plaats eindigde Floris de Haas met 3-onder.

De 23-jarige Pendaries die de St. Nom La Breteche Golf Club vertegenwoordigt, werd de nieuwe winnaar en deed mee aan het toernooi dankzij een uitnodiging van de Alps Tour, aangezien hij geen ranking had. Met deze overwinning verdient hij echter een vrijstelling voor 12 maanden voor alle toernooien die door de Alps Tour worden georganiseerd tot maart 2023.

Adrien speelde de hele week een constant spel en hij sloeg de bal op de juiste plekken. Na de eerste ronde was hij T3 met andere 5 spelers op -5 en na R2 was hij T4 op -8.

“Ik heb heel goed gechipt en geput. Gedurende de week heb ik ook mijn spel kunnen beheren en optimaliseren voor de golfbaan. Het enige dat ik nog zou kunnen veranderen, is mijn drive van de tee, maar ik ben in ieder geval erg blij. Deze overwinning betekent veel voor mij en het is een goede opstap voor mij. Nu moet ik gewoon weer aan het werk en vooruitgang blijven boeken.”

Zijn landgenoot, de 24-jarige Julien Sale, uit St. Cloud, bevestigde dat hij in uitstekende vorm is en kaartte een -5 die hem naar de gedeelde tweede plaats bracht, vier slagen achter de winnaar en met een totaal van -12. De jonge amateur eindigde slechts twee weken geleden op dezelfde positie tijdens de New Giza Open in 2022 en hier in Italië bewees hij opnieuw een van de meest veelbelovende spelers van het veld te zijn. “Het was erg leuk om tijdens de back-nines op jacht te gaan naar de eerste plaats. Ik stond maar één schot achter en kon op elke hole de leiding nemen. Ik ben gewoon een beetje teleurgesteld dat het me niet is gelukt om de titel te pakken, maar hoe dan ook, ik speel elke week beter en beter, dus ik ben erg blij”.

Verder eindigde de 22-jarige Pierre Pineau eveneens als gedeeld tweede en dit werd zijn tweede top-3 finish dit jaar.

De Portugees Tomas Guimaraes Bessa, vertegenwoordiger van Cigala en winnaar van het laatste toernooi dat in Egypte werd gehouden, eindigde als T6. De jonge golfer zal echter vertrekken met een geweldige herinnering aan deze baan. In feite sloeg hij een ongelooflijk ijzer 8 van de tee-box op hole 3 voor een briljante hole in one.

Stefano Mazzoli behoudt na vier toernooien de leiding in de Order of Merit met 10.591.50 punten.

Nu verplaatst het Alpentourseizoen zich naar Golf Nazionale, Rome, waar van 21 tot 23 maart de Winter Series Golf Nazionale zal plaatsvinden.

Alle vorige winnaars zullen dit toernooi bijwonen, behalve de Franse amateur Oihan Guillamoundeguy.

Adrien Pendaries, son of European Tour player Marc, wins the Winter Series Terre dei Consoli with 200 strokes. Credit: Federico Capretti