Met 67 slagen en 7-onder par is Darius van Driel het Steyn City Championship, dat gespeeld wordt op de Club at Steyn City net buiten Johannesburg, met een gedeelde vijfde plaats begonnen. In zijn ronde zaten 8 birdies en slechts 1 bogey. Van Driel (foto) heeft twee slagen achterstand op de leider de Zuid-Afrikaan James Hart Du Preez, die de leiding nam met 9-onder.

Joost Luiten die van swingcoach is veranderd kwam met 68 slagen van de golfbaan. Zijn 4-onder bracht de Nederlander op de gedeelde 30e plaats. In Luiten’s ronde zaten zes birdies en twee bogeys.

De derde Nederlander in het toernooi, Daan Huizing, had een wat zware start. Met 80 slagen zeven bogeys een dubbel bogey en een birdie eindigde hij zijn ronde op +8 en lijkt nu al kansloos op het halen van de cut.

Met 8-onder en een slag verwijderd van de leider Du Preez staan Jaco Ahlers, Shaun Norris en Nino Bertasio gedeeld tweede.