PING heeft de introductie aangekondigd van de Glide 4.0 wedge-serie, de volgende generatie speciale wedges die ontwikkeld zijn om golfers een lagere lancering en hogere spinprestaties op en rond greens te bieden.

De beproefde Glide 4.0 wedges zijn vanaf vandaag beschikbaar voor aangepaste montage en voorverkoop bij geautoriseerde PING-golfwinkels over de hele wereld.

“De Glide 4.0-serie is een opwindende voortzetting van onze speciale wedge-familie die golfers de korte-spelprestaties biedt die ze nodig hebben om hun scores te verlagen door middel van verschillende verbeteringen”, aldus John K. Solheim, PING-president. “We hebben veel prestaties in de serie gestopt om ervoor te zorgen dat het golfers van alle niveaus aanspreekt. De wedges zien er geweldig uit bij het adresseren en zijn extreem veelzijdig onder alle omstandigheden, waarbij ze vertrouwen op nauwkeurig gefreesde groeven en een nieuw slagvlak om de wrijving te verhogen en een hoge spin en consistentie te leveren. Het gevoel is enorm verbeterd omdat we 8620 koolstofstaal gebruiken samen met ons geactiveerde elastomeer inzetstuk achter het slagvlak.”

Bij het ontwikkelen van de Glide 4.0 wedges hebben de ingenieurs van PING zich gericht op het uitbreiden van de grind- en loft-opties om het aanpassen op maat gemakkelijker en nauwkeuriger te maken.

8620 Koolstofstaal en geactiveerd elastomeer

De multi-materiaal constructie combineert 8620 koolstofstaal met een groter en zachter geactiveerd elastomeer inzetstuk voor een zacht, responsief gevoel. Het extra volume van het inzetstuk zorgt voor 36% meer contact met het clubblad, wat resulteert in het zachtere gevoel dat golfers verkiezen in hun wedges.

“Dit is de eerste keer dat we 8620 gebruiken bij het gieten van een wedge uit de Glide-serie”, zei Solheim. “Het maakt een groot verschil. Wanneer we het combineren met het geactiveerde elastomeer, geeft het een geweldig gevoel.”

Precies formaat en vorm

De Glide 4.0 heeft een licht afgerond, compact ontwerp dat profiteert van verbeteringen aan de lead edge en hosel-overgang voor een vastgelegde look bij het adresseren. Bij het ontwerpen van de serie hebben de ingenieurs de kopmaten van de “S” en “T” grindversies kleiner gemaakt dan de “W” en “E” opties.

“De eerste indruk die een golfer krijgt als hij naar een wedge kijkt, is van vitaal belang”, zegt Solheim. “Het moet hun ogen aanspreken en vertrouwen wekken dat ze het schot kunnen uitvoeren waarmee ze worden geconfronteerd. Bij het ontwerpen van de serie hebben we besloten om de bladmaat van de S- en T-grinds te variëren om spelers die deze opties kiezen een kleiner clubhoofd te geven voor meer vertrouwen en veelzijdigheid. Daarentegen zijn de W en E grinds wat vergevingsgezinder, met iets grotere schuimkoppen.”

De wedges zijn er in 17 grind/loft combinaties.
S Grind (46º/12º, 50º/12º, 52º/12, 54º/12º, 56º/12º, 58º/10º, 60º/10º)

W Grind (54º/14º, 56º/14º, 58º/14º, 60º/14º)

T GRIND (58º/6º, 60º/6º)