Golfers hebben een extra stimulans om dit voorjaar de idyllische bestemming Madeira te ontdekken, met gratis plaatsen om te strijden in een opwindend nieuw golfevenement dat de vele geneugten van de Portugese eilanden laat zien.

Spelers die in het weekend van 6-8 mei de kans grijpen om een ​​Madeira Golf Passport te kopen, hebben automatisch recht op een plaats in de line-up van de 2022 Palheiro Gardens Golf Classic.

De 18-holes Stableford-competitie vindt plaats op Palheiro Golf op zaterdag 7 mei en vormt het middelpunt van een breder vijfdaags evenement, dat dit jaar van 5 tot 9 mei voor de tweede keer zal worden georganiseerd. Naast de mogelijkheid om te genieten van golf van wereldklasse, zullen gasten ook een stukje van de beroemde cultuur en geschiedenis van de archipel ervaren, waaronder het wereldwijd geprezen jaarlijkse bloemenfestival ‘Festa da Flor’ van Madeira.

Het Madeira Golf Passport biedt houders een ongeëvenaarde golfervaring en beschikt over drie golfbanen – Clube de Golf Santo da Serra, Palheiro Golf en Porto Santo Golf – is beschikbaar voor zowel individuen als groepen en kan geboekt worden op basis van drie of vijf rondes .

Het standaardpaspoort, dat twee weken geldig is, kost € 225 per persoon voor drie ronden en € 360 voor een pakket van vijf ronden.

Er is ook de mogelijkheid om starttijden rechtstreeks bij de clubs te boeken voorafgaand aan de reis, terwijl golfers tegen een extra vergoeding vanaf € 91,50 per persoon kunnen upgraden naar het premium golfpaspoort van Madeira, inclusief retourvlucht met de veerboot naar Porto Santo, transfers en 18 holes op de befaamde golfbaan van het eiland.

Gelegen op ongeveer 1.000 km van het Europese vasteland – en slechts 500 km van het Afrikaanse continent – ​​geniet Madeira van een verbazingwekkend mild klimaat, variërend van 25°C in de zomer tot 17°C in de winter, met zeer milde gemiddelde temperaturen en matige vochtigheid, waardoor het is het hele jaar door de perfecte bestemming voor een golfvakantie.

Naast golf ook bezoekers van de website – die vorig jaar door Madeira werd gelanceerd. Behoort tot iedereen, het consumentgerichte merk van het Madeira Promotion Bureau – hebben ook de kans om hun accommodatie te beoordelen en te boeken, met een selectie van kwaliteitshotels, self-catering en all-inclusive opties die allemaal beschikbaar zijn.

Daarnaast kunnen bezoekers ook de overvloed aan historische, culturele en gastronomische ervaringen bekijken die beschikbaar zijn buiten de fairways – met dolfijnen- en walvissafari’s, natuurjeeptours, klimmen en canyoning en een scala aan restaurants die de beste lokale gerechten serveren onder de de aangeboden lekkernijen.