Drie weken lang fantastisch golf geweest in de woestijn, maar nu verhuist de Alps Tour naar Italië, Viterbo, waar het de Terre dei Consoli Golf Club de Winter Series Terre dei Consoli zal organiseren, de vierde stop van de Tour dit jaar, van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart.

In de afgelopen twee jaar heeft deze golfclub in november de laatste fase van de kwalificatieschool georganiseerd, terwijl het laatste toernooi dat geldig was voor de ranglijst de 2019 Alps Tour Grand Final was, gewonnen door de Italiaan Federico Maccario die nu op de Challenge Tour speelt.

Terre dei Consoli, ontworpen door Robert Trent Jones Jr, is een van de meest recente golfbanen in Italië. De 18-holes Championship Course – Par 72 en 6.885 meter lang – is verweven met de omliggende natuurlijke landschappen. De baan is perfect geïntegreerd tussen de groene valleien die hem lijken te omarmen en te verwelkomen. Op maat gemaakte hindernissen verhogen de technische spectaculaire eigenschappen en fascineren alle golfers.

Onder de 132 spelers (19 amateurs en 113 profs) van over de hele wereld die woensdag afslaan, zijn ook de 3 winnaars van de vorige toernooien die in Egypte werden gehouden, de Italiaan Stefano Mazzoli, die zijn 3e titel pakte op de Alps Tour in Ein Bay Open, de Franse amateur Oihan Guillamoundeguy, die een van de jongste winnaars is na zijn overwinning in Sokhna GC, en de Portugees Tomas Bessa Guimaraes, die slechts 2 weken geleden voor het eerst won, en ze zullen allemaal streven naar hun tweede titel dit jaar .

Op de New Giza Open in 2022 bevestigde Bessa Guimaraes zijn geweldige vorm en dat hij in staat is om op een indrukwekkend hoog niveau te strijden, zelfs als de weersomstandigheden zo zwaar waren dat het comité besloot de laatste ronde te annuleren. Hetzelfde geldt voor Guillamondeguy die tot nu toe de laagste kaart heeft gescoord (65-64-63) tijdens de Red Sea Little Venice Open van 2022.

Bijna de helft van het veld zal Italiaans zijn. Het nationale veld zal hier zelfs goed vertegenwoordigd zijn door 51 spelers (11 amateurs en 40 pro’s). Bij de amateurs speelt Flavio Michetti, die slechts enkele weken geleden 18 werd, een solide golf sinds het begin van het seizoen en nu is hij gewend aan de druk op de greens. Hij behaalde een 21e plaats op de Ein Bay Open 2022 en een 14e plaats op de Red Sea Little Venice Open 2022. Verder, Massimiliano Campigli, 21 van Torino La Mandria GC., en Alessandro Nardini, 18 jaar van La Pinetina GC., die vorig jaar meerdere toernooien speelde en er aardig wat ervaring mee opdeed, staat op het lanceerplatform en is misschien wel de outsider.

Het Franse contingent is het tweede meest opvallende (25 golfers), waaronder Pierre Pineau, 22, die een consistent spel schreef tijdens de vorige toernooien (T3-T14-T13), amateur Julien Sale, 24, die T2 eindigde op 2022 New Giza Open en Franck Daux die de eerste 3 weken zeer solide speelde en T4 eindigde in New Giza.

Bij Terre dei Consoli zullen ook een flink aantal Spaanse (22) en Ierse (8) spelers aanwezig zijn. Het wordt een primeur voor de Colombiaan Alvaro Arizabaleta, de Kameroense Issa Nlareb A Amang en de Oostenrijker Florian Thuller.

Spelers strijden hier om een ​​prijzengeld van 35.000 euro met een eerste prijscheque van 5.075 euro.