Een hole-in-one op de 17e voor Shane Lowry en Rory McIlroy die toch de cut haalt en de Indiër Anirban Lahari die met zijn derde ronde bezig is en leidt.

Lahiri zal met een slag voorsprong zijn de derde ronde vervolgen na de vijfde dag van een door het weer beïnvloed Players Championship. Lahiri maakte een birdie op de elfde hole op de par-vijf op TPC Sawgrass en bereikte een smalle voorsprong op negen onder met nog zeven holes van zijn derde ronde te gaan. Tom Hoge staat een slag terug naast Harold Varner III.

Hoge en Varner zijn halverwege hun derde ronde, dat maandag om 8 uur wordt hervat, terwijl Casey slechts twee van het duo verwijderd is met nog negen holes te voltooien. Wordt hij de eerste Engelse winnaar van het vlaggenschip van de PGA Tour?

Casey heeft zich uitstekend teruggevochten na een driedubbele bogey in zijn openingshole van het toernooi op donderdag, waarbij hij rondes van 70 en 69 scoorde voordat hij de eerste helft van zijn derde ronde in twee-onder speelde.

De veteraan wordt op zeven onder vergezeld door Sam Burns. Voormalig Open-kampioen Francesco Molinari is drie slagen terug na het spelen van zijn eerste 15 holes in vijf onder, terwijl Shane Lowry een magisch moment produceerde toen hij een geweldige hole-in-one sloeg op de iconische par-drie 17e waar een dag ervoor nog 29 ballen het water in werden geslagen.

De toernooi organisatie is ervan overtuigd dat de 72 holes voor het donker te voltooien zijn en de spelers denken dat ze dinsdag nog terug moeten komen. Wij hopen op het eerste!

Rory McIlroy sloop het weekend binnen na twee opeenvolgende rondes van 73 en met +2 zat hij er dus net bij. De viervoudig grote kampioen staat op een gedeelde 66e plaats nadat hij de eerste negen holes van zijn derde ronde in één over had gespeeld.

The Players: Fleetwood en Hoge nog bovenaan!

Het klassement