Doordat veel spelers nog hun tweede ronde moeten uitspelen omdat dit niet lukte op zaterdag vanwege de invallende duisternis wordt het zondag pas duidelijk wie er de leiding heeft genomen! Voorlopig zijn het Tommy Fleetwood en Tom Hoge die bovenaan het klassement staan maar de twee moeten nog 15 holes en 18 holes van hun tweede ronde spelen.

Het toernooi op TPC Sawgrass zal maandag of dinsdaf worden beslist omdat onspeelbare baanomstandigheden er eerder voor zorgde dat spelers de baan niet in konden. De eerste ronde kon pas worden hervat om 12.00 uur op zaterdag. Meer dan de helft van het deelnemesveld kon net finishen en 27 spelers kwamen niet eens op de golfbaan tot spelen vanwege de eerdere vertragingen.

Een aantal spelers slaagden er wel in om hun tweede ronde uit te spelen waaronder Justin Thomas en Bubba Watson die op 3-onder staan. Thomas sloot zijn eerste ronde in level-par 72 af voordat hij een briljante tweede ronde van 69 slagen wist te maken en dat in sterke wind. Tweevoudig Masters kampioen Watson kwam ook op drie onder na een ronde van de dag met 68 slagen.

Rory McIlroy kwam tot het maken van twee ronden van 73 slagen en lijkt de cut te gaan missen. Het zal spannend voor hem worden op zondag wanneer alle spelers hopelijk hun tweede ronde hebben kunnen uitspelen.

De toeschouwers op de beroemde 17e hole van de TPC Sawgrass zagen zaterdag veel ballen het water ingaan. De harde wind op de hole van 136 meter liet de meeste spelers een ijzer 9 of 8 slaan en de andere kozen voor een 6 waarbij soms de golfbal ruim naast de green het water in plonsde.

Zo’n 29 ballen werden er in het water geslagen op deze par-drie 17e tijdens een moeilijke wedstrijd waarvan Justin Rose er twee van het water inzag verdwijnen.

Xander Schauffele en Jordan Spieth zullen beide de cut missen nadat ze hun ronde van respectievelijk 78 en 79 hadden geëindigd op op zeven over par kwamen te staan, terwijl Brooks Koepka een negen-over 81 maakte en ook de cut gaat missen.

The Players: Tommy Fleetwood en Tom Hoge delen voorlopig de leiding