Joost Luiten is na vier ronden in het MyGolfLife Open op de gedeelde 35e plaats geëindigd. De 36-jarige ging gedurende het toernooi rond in 66, 69, 70 en 71 slagen en eindigde daardoor op 12-onder par. Wil Besseling, de andere Nederlander die de cut wist te halen wat eerder Darius van Driel niet lukte, werd gedeeld 76e. De eveneens 36-jarige begon het toernooi in Zuid-Afrika met 71 slagen liet er een ronde van 66 op volgen en sloot het toernooi af met 75 en 71 slagen (-5).

De wedstrijd dat gespeeld werd op de Pecanwood Golf en Country Club in Hartbeespoort werd uiteindelijk beslist in een play-off. De Spanjaarden Pablo Larrazabal en Ardi Arnaus waren samen met de Engelsman Jordan Smith op 22-onder geeindigd. Na de eerste play-off hole viel Arnaus af die wist van een korte afstand zijn birdie niet te maken maar dat lukte wel bij Larrazabal en Smith.

De twee gingen opnieuw naar de afslag van de 18e waar Larrazabal de fairway wist te vinden met zijn afslag maar Smith de rough rechts van de fairway. Toch wist de Engelsman zijn bal daarvandaan op de green te krijgen maar had een flinke putt over! Larrazabal sloeg zijn tweede shot bijna in de hole en had een relatieve korte putt. Smith dacht ik laat mijn putt in ieder geval niet te kort en ging er ruim een meter voorbij en lag nog niet dichter bij de hole dan de Spanjaard. Vervolgens miste Smith weer en had Larrazabal genoeg aan twee putts maar gebruikte er gelukkig maar een.

Voor Larrazabal werd het zijn zesde overwinning en hij verdiende 250.000 dollar.

Besseling en Luiten zakken in klassement MyGolfLife Open

Besseling en Luiten door in MyGolfLife Open