Het zit de Nederlanders Joost Luiten en Wil Besseling niet mee in Zuid-Afrika. De twee vielen terug in het klassement na de derde ronde van het MyGolfLife Open en wel naar de 27e en 78e plek. Een ronde van 70 slagen voor Luiten en 75 voor Besseling liet hun voor het toernooi op 11 en 4-onder eindigen.

Besseling zal er op zondag vroeg uit moeten want zijn starttijd hebben ze op 06.25 gezet. Luiten kan nog wat uitslapen hij wordt op zondag om 09.01 verwacht op de afslag.

Henni Du Plessis handhaafde zijn hoop op een eerste DP World Tour titel nadat hij na zijn laatste ronde van de MyGolfLife Open in Zuid-Afrika een voorsprong van twee slagen pakte. De nummer 223 van de wereld mixte drie birdies met een eenzame bogey op weg naar een twee onder 70 op de Pecanwood Golf and Country. De Zuid-Afrikaan ging daarmee naar 19-onder.

Adri Arnaus kwam met een ronde van de dag, 64 slagen, van de golfbaan om naar 17-onder te springen en deelt samen met zijn landgenoten Pablo Larrazabal en Nacho Elvira en de Zuid-Afrikaan Richard Sterne de tweede plaats.

Besseling en Luiten door in MyGolfLife Open

Goede start van Luiten in MyGolfLife Open