Joost Luiten en Wil Besseling zijn er bij in het weekend van het MyGolfLife Open. De twee eindigden na hun tweede ronde 9 en 7-onder par. Darius van Driel, die een goede tweede ronde had van 4-onder miste helaas wel de cut omdat zijn openingsronde van +4 hem gelijk aan par liet eindigen en de cut op 6-onder par kwam te liggen.

Er wordt best laag gescoord in Zuid-Afrika. De leider, de Zuid-Afrikaan Hennie Du Plessis, eindigde na twee ronden op 17-onder par. De Spanjaarden Nacho Elvira en Pablo Larrazabal staan samen met de Zuid-Afrikaan Tristen Strydom met 16-onder gedeeld tweede.

Besseling die met 1-onder zijn eerste ronde eindigde wist dat er een nog veel lagere ronde moest laten volgen op de tweede dag. De 36-jarige Noord-Hollander wist met zeven birdies en een bogey en met 66 slagen de een na laagste ronde van de dag te spelen. Luiten die met 66 slagen de eerste ronde was begonnen maakte nu twee birdies een eagle en bogey voor 3-onder. Hij deelt nu de 26e plaats en Besseling hij staat nu gedeeld 53e.

Goede start van Luiten in MyGolfLife Open