Met zijn een na beste ronde van het toernooi, 68 slagen, is Wil Besseling het Magical Kenya Open 2022 geëindigd. Besseling was met 67 slagen het toernooi begonnen liet er toen 73 op volgen en maakte op de derde dag een 72 om dus gelukkig met 68 het toernooi met 4-onder te eindigen. Zijn gedeelde 40e plek leverde toch nog bijna 11.000 euro op voor de Noord-Hollander.

Een deceptie was er voor Joost Luiten die de cut miste en nu in vijf toernooien net iets meer dan 13 duizend heeft verdiend. Ook Darius van Driel en Daan Huizing misten de cut in het toernooi waar de eerste met +1 een slag teveel had.

Scot Ewen Ferguson ging de laatste dag in met een voorsprong van vier slagen en leek een eerste overwinning te gaan pakken. Maar toen hij strompelde naar een ronde van 76 slagen was het de Chinese Wu die een toonbeeld van consistentie liet zien en de overwinning pakte!

Wu werd de eerste Aziatische winnaar van de Magical Kenya Open en eindigde met vier slagen voorsprong op de rest van het deelnemersveld dankzij een zes onder par en laatste ronde van 65 slagen.

De 36-jarige maakte een bogey op de tweede maar maakte een birdie op de vierde en een op de par-vijf zevende en vervolgens voor een serie van vier birdies op rij.

Dat gaf hem een ​​voorsprong van twee slagen achter hem in het klassement zijn naaste uitdagers Aaron Cockerill, Thriston Lawrence en Hurly Long die uiteindelijk hun rondes voltooiden op 12-onder. Toen wist Wu precies wat hij moest doen in zijn laatste holes en met birdies op de 17e en 18e eindigde hij op 16-onder dat hem de overwinning opleverde.