Rory McIlroy heeft na de tweede ronde van het Arnold Palmer Invitational twee slagen achterstand opgelopen op de leider Viktor Hovland. Waar Hovland in 66 slagen wist rond te gaan had McIlroy er 72 nodig.

McIlroy staat nu samen met Tyrrell Hatton en Talor Gooch met 7-onder op de gedeelde tweede plaats.

Hovland, die op jacht is naar een vierde overwinning in zijn laatste acht wereldwijde starts, mixte zeven birdies met een eenzame bogey om een ​​ronde van de dag 66 te scoren op Bay Hill en sprong zo naar negen onder.

“Ik ben niet bijzonder blij met hoe ik de golfbal sla en zeker niet de laatste dagen”, zei Hatton. “Ik denk dat de score behoorlijk vleiend is maar ik verdiende het met goed putten.”

Billy Horschel staat op drie slagen achter de leiding op de vijfde plaats, terwijl de Schotse Martin Laird en de Engelse Paul Casey in de groep van zeven spelers zes slagen terug zijn en op de gedeelde zesde plaats staan.

De wereld nr. 1 Jon Rahm maakte opnieuw een twee-onder 70 om op acht slagen achter Hovland te komen. De Masters kampioen Hideki Matsuyama is gedeeld 39e na rondes van 73 en 72 slagen.

De cut kwam op Bay Hill op +3 te liggen en dat betekende voor onder andere Henrik Stenson, Justin Rose en Patrick Reed dat zij het toernooi verder voor de tv moeten bekijken.

Rory McIlroy leidt na eerste dag in Bay-Hill