Met twee ronden van 66 slagen heeft Lars van Meijel (foto) de tweede plaats bereikt in het Mangaung Open, een toernooi op de Challenge Tour. De 27-jarige wist 5 birdies op rij te maken vanaf hole 3 en met twee birdies en een bogey op de tweede negen van de golfbaan kwam hij op 12-onder par. Van Meijel heeft slechts een slag achterstand op de leider de Zuid-Afrikaan Pieter Moolman.

Robbie van West kwam op 4-onder na 68 en 72 slagen, de cut komt hoogstwaarschijnlijk op 5-onder te liggen. Sven Maurits die het toernooi goed begon met 1-onder kwam op de tweede dag met 76 slagen de golfbaan af wandelen.

Er kunnen nog wat spelers de tweede plek van Van Meijel bedreigen of zelfs de eerste plaats overnemen want die moeten hun tweede ronde nog uitspelen. Bijvoorbeeld de Zuid-Afrikaan Luke Jerling heeft pas drie holes gespeeld en staat al op 10-onder par. Vanwege veel regen konden de spelers pas laat starten en moesten door velen eerst hun eerste ronde uitgespeeld worden.