Zach Johnson volgt Steve Stricker op, die in het volgende treffen vice-captain zal zijn! Het volgende treffen zal zijn in Italiƫ en wel op de Marco Simone Golf Club.

De PGA of America onthulde de benoeming van Johnson op een persconferentie op maandag en de man die donderdag zijn 46e verjaardag viert, zal in september worden belast met de taak om de trofee te kunnen behouden.

Johnson heeft eerder twee keer als assistent-kapitein gediend, waarbij hij de functie vervulde voor Jim Furyk in 2018 in Parijs en vervolgens voor Stricker in het succes van de 19-9 overwinnen van de VS vorig jaar in Whistling Straits.

“Om te winnen, zullen we een Europees team moeten verslaan dat zowel voldoende talent als motivatie aan hun zijde zal hebben. Ik sta te popelen om ons team in de best mogelijke positie te brengen om te slagen.”

De Verenigde Staten hebben sinds 1993 de Ryder Cup op Europese bodem niet meer gewonnen, maar stormden vorig jaar naar een record overwinning in Whistling Straits, met alle 12 spelers van hun team die op dat moment in de top 21 van de wereld zaten.

Johnson zal echter profiteren van de ervaring van Stricker nadat de zegevierende aanvoerder uit 2021 ermee instemde om als zijn vice-kapitein te dienen terwijl Team USA op zoek gaat naar hun eerste opeenvolgende succes sinds de overwinningen in 1991 en 1993.

Johnson is zelf een tweevoudig major kampioen, speelde vijf keer in de Ryder Cup als speler, debuteerde in 2006 en speelde daarna in vier opeenvolgende edities van de tweejaarlijkse wedstrijd van 2010 tot de overwinning van Team USA op Hazeltine.