Egypte, 27 februari 2022 – Na de eerste ronde van de Red Sea Little Venice Open 2022 op Sokhna Golf Club (baan B+C)heeft de Nederlander Davey Porsius, 26 jaar oud en die vorige week op de 16e plaats eindigde in het Ein Bay Open 2022, de leiding genomen dankzij een ronde van 64 slagen met 8 onder par.

“Het was leuk om vandaag vroeg op de golfbaan te zijn. Ook al was het een beetje koud en had ik een roestige start maar op de tweede negen begon het te lopen. De (B+C) lus van de golfbaan is makkelijker voor mij en ik denk dat je niet zo agressief hoeft te spelen als vorige week. Ik sloeg een paar hele goede wedges, waardoor ik veel korte putts overhield”.

Ook de Nederlanders Lars Keunen, Koen Kouwenaar en Vince van Veen hadden een goede start in het toernooi in Egypte. De drie staan met 5-onder op de gedeelde zesde plaats. Floris de Haas kwam met 4-onder van de golfbaan en staat 17e.

Op één slag achter Porsius (foto) staat de Franse amateur Oihan Guillamoundeguy, slechts 17 jaar oud, en rechtstreeks afkomstig van de kwalificatieschool waarbij hij de volledige speelrecht behaalde. Hij is bij zijn eerste optreden in Egypte en scoorde vandaag een -7 (65) dankzij een bogey-vrije ronde en 7 birdies (2 op de eerste negen en 5 op de tweede negen).

“Ik ben best tevreden over mijn spel. Ik had een goed ritme tijdens de ronde, vooral met de driver van de tee. Ik maakte niet veel putts op de eerste negen waar ik slechts 2 birdies maakte, maar vanaf de 10e veranderde mijn korte spel absoluut en ik slaagde erin om 5 birdies te scoren in 9 holes. Ik maakte slechts één fout met een ijzer die ik niet helemaal goed raakt, maar ik ben zeker tevreden met de dag”.

De Italiaan Federico Livio de Spanjaard Manuel Elvira en zijn landgenoot Jacobo Pastor sloten hun ronde af met -6 (66) en staan gedeeld derde. De Italiaan Luca Cianchetti, 26, voormalig titelverdediger hier op Red Sea Little Venice Open 2022, eindigde zijn eerste ronde met een -5 op de 14e positie.

Drie amateurs behoren tot de top 30: de Fransman Tom Vaillant op de 16e plaats met een score van 67 en Nicolas Muller op de 26e plaats met een 68 en de Italiaan Flavio Michetti en de 29e met een ronde in 69 slagen.

Felicitaties aan Tomas Bessa Guimaraes, 25 jaar oud uit Portugal, die op de 17e en 18e op rij 2 eagles wist te maken wat hem op 4 onder par bracht voor de dag.

Foto Porsius door: Filippo Vianelli.