Lars van Meijel heeft een goede start gehad in het Jonsson Workwear Open dat op verschillende banen wordt gespeeld en wel op de Durban Country Club en de Mount Edgecombe Country Club in Durban in Zuid-Afrika. Van Meijel kwam op de laatste baan in actie en ging daar in 71 slagen rond en kwam daarmee op 3-onder en op de gedeelde 27e plaats. Robbie van West die eveneens op dezelfde baan in actie kwam had geen goede dag. De 29-jarige ging in 75 slagen rond en zijn +3 brengt hem op de gedeelde 175e plaats.

Met een nieuw baanrecord nam de Zuid-Afrikaan JC Richie (foto) de leiding. De 28-jarige kwam met 9-onder zijn eerste ronde door en nam daarmee de leiding.

Wie zich steeds meer laat zien met goede scores is de 33-jarige Belg Christopher Mivis. Hij opende met 6-onder en deelt met nog wat andere spelers de derde plek in het toernooi.

Rupert Kamiski staat tweede in het klassement en met 7-onder staat hij op twee slagen afstand van zijn landgenoot Richie. Zowel hij als Richie speelden hun eerste ronde op de Durban Country Club.