Egypte – 24 februari 2022 – Koen Kouwenaar eindigt na drie ronden in het Ein Bay Open 2022 op de gedeelde 5e plaats als beste Nederlander en Davey Porsius wordt 14e. De laatste had op de tweede dag voor een verassing gezorgd door met de laagste ronde van het toernooi zijn tweede ronde te eindigen. Helaas kwam er na zijn 64 een ronde van 11 slagen meer namelijk een van 75 slagen waardoor hij wegzakte en met 7-onder dus 14e werd.

Kouwenaar (foto) speelde in het toernooi redelijk stabiel qua scores. Hij opende in Egypte met 68 slagen en liet daar twee ronden van 69 slagen op volgen. Zijn 10-onder bracht hem op de gedeelde 5e plaats en dat was goed voor een cheque van 1820 euro. Porsius verdiende ruim 750 euro.

De 25-jarige Italiaan Stefano Mazzoli behield de leiding tijdens de 3e finaleronde op de Sokhna Golf Club en vocht tot de 17e hole met de Ier Conor Purcell om uiteindelijk de overwinning te claimen in het Ein Bay Open 2022.

Mazzoli begon zijn laatste ronde met 3 birdies op de eerste zes holes, maar verloor 2 slagen op de 7e vanwege een dubbel bogey. Hij kwam terug op de tweede negen met 3 birdies op de laatste vijf holes. Hij scoorde slechts 3 bogeys en 1 dubbele bogey gedurende het hele toernooi en maakte verder 17 birdies en 1 eagle. Hij scoorde in totaal 202 (69-65-68).

“Dit is mijn tweede overwinning in Egypte (na 2020 Red Sea Little Venice Open) en de derde op de Alps Tour (2021 Antognolla Alps Open). Ik ben erg blij met mijn start, ik heb de hele week heel goed gespeeld. Vandaag scoorde ik een slecht met een dubbel bogey op de 7e waar mijn bal eindigde in de waterhindernis, maar tik gaf niet op. Het was bijna een matchplay tussen mij en Conor tot de 17e, waar we op de green eindigden met het tweede schot, maar ik maakte een birdie en Conor maakte een drie putt”.

Mazzoli verdient een cheque van 5.800 euro en voegt 6.525 punten toe om in de Order of Merit te leiden. De prijs voor de tweede plaats (3.940 euro) ging naar de de 24-jarige Ier Conor Purcell die na dag 2 op de 6e plaats stond, slechts 2 slagen achter de leider.

“Het was bijzonder moeilijk om te weten dat ik waarschijnlijk een 5 of 6 onder par moest scoren om de overwinning te behalen. Ik ben blij met mijn score omdat het weer wat winderiger werd op de baan. Ik mag niet klagen over mijn spel, ook al had ik de kans om nog wat birdies te scoren maar proficiat aan Stefano die hier een zeer solide 3e ronde speelde”.

De derde plaats was voor de 24-jarige Spanjaard Enrique Marin Santander die met 205 slagen binnenkwam, (69-68-68). “Zo’n geweldige start had ik niet verwacht. Ik heb de hele week goed gespeeld. Ik heb erg veel zin in de komende paar toernooien die de komende weken plaatsvinden. Ik ben onlangs prof geworden en mijn doel is om hier wat ervaringen op te doen in de Alpentour en zelfs als ik een aantal uitnodigingen heb gehad om op de Challenge Tour te spelen, is mijn belangrijkste doel om hier goed te spelen in de Alpen”.

Een geweldig resultaat tijdens deze 3 dagen kwam van de Franse amateurs de 20-jarige Tom Vaillant 7e met een totaal van 208 (69-68-71) en zijn 19-jarige landgenoot Martin Couvra die op de 15e plaats eindigde met een totaalscore van 209 ( 70-67-72).

De Tour op 4 maart verhuizen naar de New Giza Golf Club voor de New Giza Open in 2022.