De Nederlanders Davey Porsius en Koen Kouwenaar doen tot nu toe goede zaken in Egypte. De twee haalden makkelijk de cut met een gedeelde eerste en achtste plaats. Porsius wist zich in de picture te spelen met de laagste ronde van het toernooi tot nu toe namelijk 64 slagen! De overige Nederlanders Vince van Veen (par) en Floris de Haas (+5) en Lars Keunen met +7 misten de cut in het toernooi.

Het was weer een mooie dag langs de kust van de Golf van Suez. De golfbaan werd na de hitte en de lichte wind van gisteren een beetje droger en moeilijker. De 120 deelnemers moesten hun spel opnieuw aanpassen om de cut te halen.

De Italianen Gregorio de Leo (68), Stefano Mazzoli (65), Fransman Pierre Pineau (69), Engelsman Jack Floydd (68) en Davey Porsius (64) pakten de leiding met 10-onder par!

Vooral Davey Porsius (foto) en Stefano Mazzoli scoorden vandaag een indrukwekkende ronde die hen naar de top van het klassement bracht. De 26-jarige Nederlander, die na de eerste dag op de 35e plaats stond, scoorde een fantastische 64 (-8) terwijl de 25-jarige Mazzoli een bogeyvrije ronde scoorde met 5 birdies en een 1 eagle.

Er kwamen ook mooie resultaten van de amateurs. De Franse Julien Sale en de twee landgenoten Martin Couvra (de winnaar van de Kwalificatieschool 2022) en Tom Vaillant staan ​​op slechts drie slagen achter de leiders met een totaalscore van -7. De andere amateurs die het haalden zijn de Italiaan Flavio Michetti en de Franse Oihan Guillamoundeguy die momenteel respectievelijk op de 26e en 40e plaats staan.

Onder de 53 spelers die de cut op -1 hebben gehaald, zijn 10 nationaliteiten vertegenwoordigd: 16 Italianen, 13 Fransen, 8 Spanjaarden, 4 Ieren, 3 Engelsen, 2 Nederlanders, 2 Oostenrijkers, 2 Portugezen, 1 uit Zwitserland en 1 uit Zuid-Afrika.

Vandaag was het parcours wat makkelijker dan gisteren: 421 birdies (13 meer dan gisteren) 1293 par (9 meer dan gisteren) en 328 bogeys (26 minder dan gisteren).

Porius: “Zelfs als ik een beetje worstel met mijn driver van de tee had ik altijd wel weer wat goede slagen met mijn wedges en dit gaf me de kans om vaak mijn putter te pakken. Gelukkig had ik een paar goede bounces met mijn tee-shots en als je in de buurt van de fairway bent, heb je genoeg mogelijkheden om de green aan te vallen. Ik was een beetje gefrustreerd de eerste holes omdat ik twee keer een drie putt maakte, maar op de tweede negen viel bijna alles”.

Foto Davey Porsius door Tristan Jones 

Koen Kouwenaar start als beste Nederlander in Egypte waar Purcell en Pineau leiden