Joaquin Niemann, de jongste winnaar van het evenement sinds de Tweede Wereldoorlog toen hij het op 23-jarige leeftijd won, heeft opnieuw het Genesis Invitational gewonnen met een eindscore van 19-onder par.

De Chileen eindigde met twee slagen voorsprong voor de snel opkomende Colin Morikawa, die de nummer 1 van de wereld had kunnen worden met een overwinning, en Cameron Young

Niemann begon het evenement met twee ronden van 63 slagen en liet daar 68 en 71 slagen op volgen. Zijn vorige overwinning dateert van 2019 toen hij Greenbrier won.

Niemann zag zijn voorsprong van drie slagen teruggebracht worden tot een enkele slag toen hij een bogey maakte op de zevende en nadat zijn flightgenoot Young een birdie had gemaakt op de eerste.

Niemann kwam meteen terug met een birdie op de achtste hole waar Young een bogey maakte. Morikawa, spelend in de voorlaatste groep en op zes slagen achter, wist zijn tweede slag op de 10de van net voor de green met een flop shot erin te krijgen voor eagle. Met drie birdies en een bogey in zijn eerste negen holes en birdies op 16 en 17 was het verschil ineens een slag. Hij eindigde zijn ronde uiteindelijk met 65 slagen!

Niemann had een eagle op op de elfde hole, een par vijf, om daarmee een ​​indrukwekkende voorsprong van vijf slagen te krijgen. De bogeys op de 14e en 15e, liet het weer spannend worden in het klassement. Young maakte vervolgens een bogey op de 16e nadat hij geen up-en-down vanuit de bunker wist te maken.

Rory McIlroy eindigde het toernooi met 68 slagen en eindigde daarmee op een gedeelde 10e plaats. Viktor Hovland, die na drie ronden nog de leiding had, zakte weg na 70 slagen op zondag, hij werd met 14-onder gedeeld vierde.