Met twee goede en twee matige ronden heeft Lars van Meijel het Bain’s Whisky Cape Town Open afgesloten met een 41e plaats. De 27-jarige Nederlander, die als enige Nederlander de cut wist te halen wat eerder Robbie van West (-3) en Sven Maurits (+3) niet lukte, opende met 67 slagen het toernooi. De 73 en 74 slagen waren de wat mindere dagen en de 68 slagen op de laatste dag was natuurlijk een goede score om daarmee op 6-onder het toernooi af te sluiten.

Er werd flink laag gescoord in Cape Town in Zuid-Afrika. De winnaar JC Richie kwam met 69, 66, 67 en 68 slagen op 18-onder uit. Op 1 slag afstand eindigde de 33-jarige Belg Christopher Mivis als tweede in het toernooi.

De meeste spelers reizen nu door naar Durban waar op de Durban Country Club het Jonsson Workwear Open gespeeld gaat worden.