Joaquin Niemann opende in het Genesis Invitational met een voorsprong van drie slagen op Scottie Scheffer, Jordan Spieth, Max Homa, en Cameron Young na de openingsronde in Californië.

Niemann wist met een 8-onder 63 zijn ronde te eindigen op de Riviera Country Club, waarbij hij negen birdies mixte met een eenzame bogey om de laagste openingsronde in de geschiedenis van het toernooi te evenaren en bovenaan een sterk klassement te komen.

Justin Thomas en Collin Morikawa hebben allebei vier slagen achterstand op de leider.

“Ik denk dat het een van mijn beste ronde op de golfbaan moet zijn, vooral op deze plek. Je weet altijd dat je deze score hoogstwaarschijnlijk nooit vier dagen achter elkaar zult hebben, maar het is een goede manier om zo het toernooi te beginnen”, aldus Niemann die jaagt op zijn eerste PGA Tour overwinning sinds 2019

Rory McIlroy, Jon Rahm en Xander Schauffele staan met 2-onder in een groep spelers op zes slagen achter Niemann.

Het klassement