De Challenge Tour is deze week nog steeds in Zuid-Afrika en wel in Cape Town voor het Bain’s Whisky Cape Town Open. De wedstrijd wordt op twee verschillende banen gespeeld en wel de Royal Cape Golf Club en de Rondebosch Golf Club.

Lars van Meijel (foto) had een goede start in het toernooi. De 27-jarige begon de wedstrijd met een ronde van 67 slagen dat hem op 5-onder bracht en de gedeelde zesde plaats.

Robbie van West lijkt zijn goede vorm vast te kunnen houden, hij opende met 69 slagen en met zijn 3-onder staat hij gedeeld 23e. Sven Maurits had een wat mindere dag. Met 76 slagen kwam de 34-jarige op de 188e plaats terecht en heeft een goede tweede ronde nodig.

De Zweed Christofer Blomstrand en de Spanjaard Ivan Cantero Gutierrez delen de leiding met 65 slagen.

Van Meijel kwam de eerste ronde in actie op de Rondebosch Golf Club en Van West op de Royal Cape Golf Club samen met Maurits.