Rond de 16e green van TPC Scottsdale is het altijd feest tijdens het WM Phoenix Open. Er is een boeh geroep bij een slechte afslag naar de par 3 en een enorm applaus als er een hole-in-one wordt gemaakt. Bleef het nou maar bij applaus, de toeschouwers worden steeds meer uitgelaten. Nu vlogen de blikken bier richting de green en de afslag en onder veel gejuich werden deze weer door suppoosten naar de zijkant geschoven en weg gehaald. Er werden twee hole-in-ones gemaakt op deze green en wel door Sam Ryder en Carlos Ortiz.

Het toernooi in Scottsdale werd uiteindelijk beslist in een play-off. Scottie Scheffler maakt een birdie op de derde play-off hole om daarmee Patrick Cantlay te verslaan. De beide spelers waren eerder gelijk op 16-onder geëindigd. De leider na de derde ronde, Sahith Theegala, werd gedeeld derde samen met Xander Schauffele en Brooks Koepka. Voor de 25-jarige Scheffler werd het zijn eerste PGA Tour overwinning.

Scheffler maakte vier birdies in vijf holes, op 13, 14, 15 en 17, maar miste een kans op zijn laatste hole om de titel zonder play-off te winnen.

Het duo maakte allebei een twee putt voor par op de eerste extra hole en herhaalde dat op de volgende, voordat Scheffler een birdie van bijna 8 meter maakte op de derde play-off-hole om een langverwachte overwinning veilig te stellen.

Sahith Theegala had eveneens in de play-off kunnen komen maar de 24-jarige sloeg zijn bal op de 17e links van de green het water in en na een drop werd het een bogey. Zijn derde plek is echter tot nu toe zijn beste prestatie op de PGA Tour.