Na drie ronden was daar de cut in het Dimension Data Pro-Am dat wordt gespeeld op de golfbaan van de Fancourt Golf Estate in Zuid-Afrika. De spelers moesten in hun eerste drie ronden spelen op de golfbanen: Montagu, Outeniqua en The Links.

Robbie van West en Lars van Meijel kwamen op de derde dag binnen met 71 en 78 slagen waardoor de eerste zich plaatste voor de finale en de tweede helaas de cut miste. Van West deelt nu met 6-onder de 45e plaats. De 29-jarige had een zeer goede start in het toernooi toen hij met 7-onder zijn eerste ronde eindigde. Zijn tweede ronde speelde hij in 2-over par en zijn derde ronde in 1-onder.

Van West heeft 13 slagen achterstand op de leider Alexander Knappe. De 32-jarige Duitser (foto) kwam op 19-onder door zijn eerste ronde in 7-onder te eindigen, zijn tweede in 6-onder en zijn derde met dezelfde score. Hij heeft nu een slag voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dean Burmester en de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier.