Joost Luiten is na drie ronden op de Al Hamra Golf Club in het Ras Al Khaimah Classic op de gedeelde 28e plaats beland. Met 8-onder, 66, 72 en 70 slagen is hij wel de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Wil Besseling kwam op 6-onder en de gedeelde 59e plaats door het maken van die ronden van 70 slagen. Darius van Driel staat op 5-onder en is 59e hij ging tot nu toe rond in 71, 69 en 71 slagen. Daan Huizing is helaas de laagst genoteerde Nederlander in dit toernooi. De 31-jarige Nederlander doet met een gedeelde 74e plaats en 1-onder net als de andere Nederlanders wel mee voor het prijzengeld.

Ryan Fox zal een voorsprong van zes slagen nemen in de laatste ronde van de Ras Al Khaimah Classic op zondag. De Nieuw-Zeelander is nog steeds op zoek naar zijn eerste 72-holes strokeplay-overwinning op de DP World Tour.

Fox kwam op 19-onder na zeven-onder 65 op zaterdag na zijn beste openingsronde van 63 slagen en de 69 van vrijdag. De 35-jarige won voor het laatst in Perth in 2019 toen hij het ISPS Handa World Super won zie: Ryan Fox wint het ISPS Handa World Super 6 Perth. Ook won hij daarvoor eerder twee keer op de Challenge Tour.

Fox: “Ik heb mezelf precies gebracht waar ik wil zijn en dat klinkt wat clich√© maar het is allemaal aan mij morgen.”

Scott Jamieson wist op zaterdag met zeven-onder naast het Spaanse duo Pablo Larrazabal en Adri Arnaus te komen en de Pool Adrian Meronk. Zij staan met 13-onder gedeeld tweede en op zes slagen afstand van Fox.

Alle Nederlanders door in het Ras Al Khaimah Classic waar Fox leidt!