Het was niet de dag voor de Nederlanders Robbie van West en Lars van Meijel in het Dimension Data Pro-Am in Zuid-Afrika. Beide spelers kwam vandaag in actie op de golfbaan Montagu, een van de drie die gedurende het toernooi zullen spelen, en kwamen binnen met 75 en 74 slagen. Van West (foto) die gisteren nog met 65 slagen het clubhuis kwam binnen gewandeld, liet nu 10 extra slagen noteren mede door twee dubbel bogeys op hole 4 en hole 18. Hij zakte flink weg in het klassement en staat nu met 5-onder gedeeld 35e.

Ook Van Meijel had flinke moeite met deze golfbaan en bleef ook niet dubbel bogey vrij en hij maakte er een op de 16e. De twee maakte ook de nodige birdies en Van Meijel zelf nog een eagle maar hij staat nu 86e met een score van 1-onder. Morgen zullen de Nederlanders op de Links baan spelen en daarna wordt gekeken wie de laatste ronde nog mag meespelen.

Een groot contrast met de Nederlanders is de score van de Fransman Adrien Saddier. De 29-jarige staat nu bovenaan het klassement met 16-onder par. De Duitser Alexander Knappe volgt op de tweede plaats met 13-onder en Ivan Cantero Gutierrez, Jaco Ahlers en Jacques Blaauw volgen met 11-onder.