Toch weer best een succes in het Ras Al Khaimah Classic waar alle vier de Nederlanders zich plaatsen voor het weekend. Joost Luiten is nog steeds de hoogst genoteerde in het klassement echter hij zakte wel in het klassement na een ronde van 72 slagen. Luiten deelt nu met 6-onder de 30e plaats. Het werden die bogeys en drie birdies op de laatste dag voor de 36-jarige Luiten.

Darius van Driel (foto) en Wil Besseling wisten allebei met een ronde onder par hun tweede ronde af te sluiten. Besseling had 70 slagen waar Van Driel er 69 gebruikte. Ook Daan Huizing wist met 70 slagen onder par zijn tweede ronde af te sluiten en de 31-jarige wist zich daardoor nipt te plaatsen voor het weekend met een gedeelde 65e plaats en drie onder voor het toernooi.

Ryan Fox breidde zijn voorsprong uit tot drie slagen in het Ras Al Khaimah Classic, met Jason Scrivener, Pablo Larrazabal, Justin Harding, Zander Lombard, Oliver Bekker en Francesco Laporta op drie slagen achter hem in zijn kielzoog.

De Nieuw-Zeelander Fox liet op zijn openingsronde van 63 slagen een drie-onder 69 volgen op vrijdagochtend op de Al Hamra Golf Club, waarbij hij zes birdies mengde met drie bogeys om zo naar 12-onder te gaan en dat werd niet geƫvenaard.

De 37-jarige Zuid-Afrikaan Oliver Bekker dreigde even met een historisch lage score binnen te komen nadat hij zijn eerste negen holes in 30 wist te eindigen. Uiteindelijk werd het een ronde van 62 slagen en dat was 11 slagen beter dan op de openingsdag.

Richard Bland, de hoogst gerangschikte speler in het deelnemersveld, staat vijf slagen achter in de groep nadat hij door een bogey op de laatste hole een tweede ronde van 71 scoorde en met landgenoot Laurie Canter en drievoudig European Tour-winnaar Rasmus Hojgaard ook op zeven onder.

Nicolai Hojgaard, de winnaar van het Ras Al Khamiah Championship van vorige week en wel op dezelfde locatie, miste de cut na een openingsronde 71 en met een twee-over 74 op vrijdag.

Uitstekende start van Joost Luiten in het Ras Al Khaimah Classic