Twee nieuwe gastclubs, een nieuwe toernooititelsponsor en in totaal 15 ranking toernooien in zes landen tussen 15 maart en 28 september, waarin in totaal waarschijnlijk 470.000 euro aan prijzengeld wordt uitgekeerd: dit zijn de belangrijkste gegevens van de 2022 seizoen van de Pro Golf Tour en met de presentatie van hun toernooikalender.

De spelers van de Pro Golf Tour beginnen het seizoen 2022 met een reeks van vijf toernooien in twee blokken in Egypte en wel voor de poorten van de Egyptische hoofdstad, zoals in alle volgende toernooien, is het prijzengeld 30.000 euro en hetzelfde aantal ranglijstpunten.

De toernooipremière van vorig jaar werd gewonnen door de Portugees Tomas Gouveia en legde daarmee de basis voor zijn promotie naar de Challenge Tour.

Mathieu Decottignies Lafon, de overall winnaar van de Pro Golf Tour 2021, heeft ook goede herinneringen aan Egypte: de Fransman vierde zijn eerste succes van het seizoen op de NewGiza Pyramids Challenge, die vorig jaar ook voor het eerst werd gehouden, gevolgd door nog een op de Wolf Open in Duitsland en uiteindelijk mocht de man uit Biarritz de grote trofee van de Pro Golf Tour Champions 2021 optillen.

Deze keer, van 20 tot 22 maart, brengt de Pro Golf Tour een bezoek aan de uitstekende baan van de NewGiza Golf Club, in het zicht van de piramides van Gizeh. Toernooi nummer 3 wordt op de spectaculaire “The Allegria” gespeeld en is de locatie van het Allegria Open, waar de professionals van 25 tot 27 maart voor het eerst zullen spelen op de Australische golflegende Greg Norman aangelegde baan. De baan, die in 2020 werd uitgeroepen tot de beste golfbaan van Egypte, is 6.600 meter lang en staat garant voor een waardige afsluiting van de seizoensopener van 2022 in Caïro.

Daarna blijft de tour in het land van de farao’s en na een pauze van twee weken worden het Red Sea Ain Sokhna Classic (12-14 april) en de Red Sea Egyptian Classic ( 17-19 april) gespeeld en die kennen de Pro Golf Tour spelers maar al te goed.

Traditiegetrouw keert de Pro Golf Tour eind april terug naar Centraal-Europa en zal hij, net als voorgaande jaren, in eerste instantie te gast zijn op golfresort Haugschlag in het Oostenrijkse Waldviertel.

Van 27 tot 29 april tonen de spelers hun vaardigheden op de Haugschlag NÖ Open waar de Zwitserse Marco Iten vorig jaar het bijzonder goed deed en daar de titel won. De volgende toernooien zijn de EXTEC Trophy in het Ypsilon Golf Resort Liberec in Tsjechië (13-5 mei) en eind mei/begin juni zal de Leipzig Golf Open naar verwachting terugkeren op de Satellite Tour-kalender, die dan gevolgd door de Gradi in de tweede helft van juni Polish Open (22-24 juni) in Prusice, Polen en de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten in Oostenrijk (28-30 juni).

Wanneer de Pro Golf Tour in juli eindelijk terugkeert naar Duitsland, staat er een nieuw toernooi, maar tegelijkertijd een bekende locatie op het programma: de “Weihenstephan Open” staat gepland voor 10 tot 12 juli en wordt gespeeld op de golfbaan van Holledau golfbaan in Rudelzhausen, waar in het seizoen 2021 het Wolf Open plaatsvond. Nadat de winnaar van vorig jaar Mathieu Decottignies Lafon dit keer waarschijnlijk bezig zal zijn met de Challenge Tour en dus niet aan de start zal staan ​​in de Hallertau, wordt het interessant om te zien wie de winnaarstrofee in de wacht kan slepen op de pittoreske golfbaan onder de nieuwe titelsponsor “Weihenstephaner”.

Ten slotte is er in augustus een toernooipremière: van 8 tot 10 augustus zullen de professionals van de Pro Golf Tour voor het eerst te gast zijn op de golfbaan van de 1e GC Fürth in Franken, die zich in het midden van het kleine Beierse stadje in de buurt van Neurenberg en wiens baan kleine, snelle greens en krappe landingszones heeft voor de drive, die vooral precisie vanaf de tee vereist.

Van 26 tot 28 augustus gaan de spelers op birdiejacht bij de ALTEPRO Trophy in Tsjechië, voordat het seizoen 2022 in september aan zijn eindsprint begint: eerst zullen de leden van de Pro Golf Tour van 1 tot 3 september het tegen elkaar opnemen bij de tweede editie de FaberExposize Gelpenberg Open de bijzondere plek van DGC De Gelpenberg in Nederland. Met name de greens, maar ook het hele toernooi, kregen vorig jaar na de première topscores van de spelers; door de uitstekende setup kwam er een echt tourgevoel naar boven. De Duitser Frederik Schott zorgde toen voor de overwinning.

En de seizoensfinale: het Castanea Resort Championship zal plaats vinden van 26 tot 28 september in het gelijknamige resort.

04/09/2021 Pro Golf Tour 2021, FaberExposize Gelpenberg Open, Drentse Golfclub De Gelpenberg, Aalden, Netherlands. 02-09 Aug. Frederik Schott of Germany during the Trophy Presentation. (c) golfsupport.nl