Eindelijk heeft Joost Luiten weer een goed resultaat neergezet in een toernooi op de DP World Tour. Met 66 slagen opende Luiten in het Ras Al Khaimah Classic met in zijn ronde geen enkele bogey of erger en alleen maar birdies. De 36-jarige kwam tot het maken van zes birdies op de Al Hamra Golf Club en staat met 66 slagen gedeeld derde.

Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing eindigden hun ronde allemaal onder par. Waar Besseling met 2-onder zijn ronde eindigde hadden Van Driel en Huizing 1-onder. Besseling deelt daarmee de 51e plaat en de twee delen de 67e plek.

Een putting-tip leverde Ryan Fox de leiding op in het toernooi. Met een nieuw baanrecord van 63 slagen begon de Nieuw-Zeelander het Ras Al Khaimah Classic.

Fox noteerde 10 birdies en een eenzame bogey op Al Hamra Golf Club om de dag af te sluiten met negen onder par en twee slagen verwijderd van de Portugees Ricardo Gouveia.

Negen spelers staan op een slag verder terug met zes onder, waaronder de Schotten Robert MacIntyre en David Drysdale en het Engelse duo Richard Bland en Andrew Wilson.

Fox, die de cut miste in het evenement van vorige week op dat op dezelfde baan wordt gespeeld zei: “Het voelde vandaag alsof ik de golfbal onder controle had. Ik moet waarschijnlijk ook een paar bedankjes uitdelen. Ik worstelde vorige week hier met mijn rug; ik heb mijn fysio hier en de Tour-fysio heeft me dit weekend geholpen en ik voel me 100 procent deze week”.

Hij ging verder met: “Shaun Norris was aardig genoeg om me dinsdag een putting tip te geven toen we samen een oefenronde speelden en dat leek ook best goed te werken, daar wil ik hem natuurlijk voor bedanken.”

Bland, die twee weken geleden verloor van Viktor Hovland in een play-off kan wellicht na een goede prestatie in dit toernooi in de wereldtop 50 komen. De ronde van de 49-jarige Engelsman omvatte zeven birdies met slechts één bogey, net als MacIntyre, die ook deel uitmaakt van de groep die gedeeld derde staan.