Deze week opent de Challenge Tour 2022 met een wedstrijd in Zuid-Afrika en wel het Dimension Data Pro-Am wat op de golfbaan van de Fancourt Golf Estate in George gespeeld wordt. Er worden drie lussen op de golfbaan gespeeld en Robbie van West kwam vandaag in actie op de Outeniqua baan. De 29-jarige Van West had een droomstart met een ronde van 65 slagen (-7) met in zijn ronde een eagle op een par 4, 7 birdies en twee bogeys. Van West heeft met 65 slagen, en de gedeelde vierde plaats, vier slagen achterstand op de twee leiders Adrien Saddier en Daniel Hillier.

De 27-jarige Lars van Meijel had ook best een zeer goede start in het toernooi kunnen hebben mits hij op twee holes geen 4 slagen extra had gemaakt. Zo werd het op hole 8 een dubbel en op hole 10 nog een. Gelukkig maakte hij ook nog eens zes birdies. Met 2-onder deelt hij de 51e plaats.

Opvallend is weer de score van de Italiaan Matteo Manassero. De 28-jarige en oud winnaar van diverse toernooien op de European Tour opende met 73 slagen het toernooi en zijn +1 brengt hem op de gedeelde 120e plaats.