Wil Besseling heeft op de laatste dag van het Ras al Khaimah Championship zijn laagste ronde van de wedstrijd gespeeld. De 36-jarige Nederlander opende in het toernooi met 73 slagen wist de dag erna in 68 slagen rond te gaan maakte vervolgens par op de derde dag en eindigde met 66 slagen het toernooi om met 9-onder op de gedeelde 35e te eindigen. Voor Besseling was er een cheque van bijna 12.000.

Nicolai Hojgaard behaalde een tweede DP World Tour titel nadat hij herstelde van het weggooien van een voorsprong van vijf slagen om alsnog het Ras al Khaimah-kampioenschap te winnen.

De nummer 100 van de wereld kwam op de laatste dag op de Al Hamra Golf Club met vier-onder 68 slagen binnen en eindigde het toernooi met 24-onder. Hojgaards overwinning zal hem naar de 63e plek op de wereldranglijst brengen.

“Het was zo zwaar vandaag”, zei Hojgaard. “Ik had een goede start en toen ik op de negende een dubbel maakte en op de 12e een bogey moest ik even slikken. Het keerpunt was op de 13e waar ik birdie maakte maar Jordan Smith wel mer twee slagen de voorsprong nam. Mijn goede vriend Kristin die mijn tas droeg deed geweldig werk door me gefocust en gemotiveerd te houden en de eagle op 14 en de twee birdies op 17 en 18 zorgden er uiteindelijk voor dat ik toch het toernooi won.”

Hojgaard wist op de par-vier 13e de green te driven en maakte daar toen een birdie. Op de 14e had hij een putt van rond de 3 meter die viel voor eagle.

“Een paar te kort helaas maar ik ben over het algemeen best tevreden”, zei Smith. “Teleurgesteld over de laatste paar holes, het missen van die paar greens, maar over het algemeen heel blij.”

Een ronde van de dag 63 slagen tilde Haotong Li naar de gedeelde derde plaats naast Adrian Otaegui, Matthieu Pavon en Lukas Nemecz, met David Law gedeeld zevende op 16 onder naast onder andere Tapio Pulkkanen.

Zijn overwinning is Hojgaard’s tweede in 10 optredens op de DP World Tour. Hij won eerder het Italian Open in september.

Eerder misten Daan Huizing en Darius van Driel de cut in dit toernooi.

Wil Besseling 59e na drie ronden in het Ras al Khaimah Championship