Harold Varner III wint het Saudi International na een spectaculaire eagle op de 18e. 

Bubba Watson wist op de laatste dag een achterstand van zes slagen ongedaan te maken en stelde het clubhuisdoel op de Royal Greens Golf Country Club op 12-onder par. De tweevoudig Masters-kampioen wist zijn laatste ronde in 64 slagen te eindigen.

Varner begon zondag met een voorsprong van één slag maar de Amerikaan maakte op de 14e een kostbare dubbel bogey gevolgd door een bogey op 16. De nummer 99 van de wereld maakte vervolgens een birdie op de par-vier 17e en had op het laatste hole een birdie nodig om samen met Watson in een play-off te komen. Met een monsterputt van buiten de green op de 18e waarmee hij eagle maakte won hij het toernooi en dat sinds 2016.

Watson, die als een van de eerste Varner feliciteerde met zijn overwinning, zei: “Ik dacht dat ik een grote kans had op de overwinning maar het was duidelijk dat hij een betere kans maakte dan ik om te winnen.” Watson miste daardoor nipt een eerste wereldwijde overwinning sinds 2018.

Adri Arnaus gleed weg uit de strijd door het maken van vijf bogeys in een stuk van acht holes vanaf de negende, met een birdie op de laatste hole eindigde hij met 73 slagen. De Spanjaard werd uiteindelijk derde voor de Engelsman Steve Lewton en de Australiër Cameron Smith.

Matthew Wolff eindigde op vijf slagen afstand van de winnaar met acht onder, ondanks het maken van drie opeenvolgende bogeys tijdens zijn laatste ronde wist hij toch met 67 slagen te eindigen. Tommy Fleetwood worstelde naar een afsluitende ronde van 73 slagen en werd daarmee gedeeld 11e met onder andere de titelverdediger Dustin Johnson .

Voor Varner III was er een flinke cheque namelijk een van 1 miljoen!

Harold Varner III leidt ook na derde ronde Saudi International