Een ronde van par op de derde dag van het Ras al Khaimah Championship voor Wil Besseling. De enige overgebleven Nederlander in het toernooi kwam tot het maken van drie birdies maar daar stonden ook drie bogeys tegenover. Besseling staat nu voor het toernooi met 3-onder gedeeld 59e. Eerder misten Darius van Driel en Daan Huizing de cut in dit toernooi.

Nicolai Hojgaard produceerde op de derde dag van het toernooi een zinderende finish en nam een voorsprong van drie slagen in de laatste ronde van het Ras al Khaimah-kampioenschap, een onderdeel van de DP World Tour.

De Deen maakte een birdie op vijf van zijn laatste zes holes en met een acht-onder 64 op de Al Hamra Golf Club bracht hij zijn score op 20-onder en daarmee heeft hij drie slagen voorsprong op de Schot David Law .

Law die de derde dag als leider begon hield zijn voorsprong halverwege en was vier onder tot en met hole 11. De 20-jarige Hojgaard maakte back-to-back birdies vanaf de 13e en vanaf de 16e tot en met zijn laatste hole vielen ook birdies. Law finishte zijn ronde met een bogey op de 18e.

“Ik denk alleen aan de par vijf holes, speel ze elke dag in vier onder en kijk of ik birdies kan maken op de rest van de holes”, zei Hojgaard. “Ik probeer me gewoon te concentreren op de dingen waar ik controle over heb.”

Højgaard kan op zondag zijn tweede DP World-overwinning voor zijn 21e verjaardag halen en zal het opnieuw spelen naast Law, die uiteindelijk vier birdies mixte met een eenzame bogey om zijn derde ronde met 69 af te sluiten.

“Het is vervelend om zo je ronde te eindigen”, zei Law. “Ik speelde redelijk goed tot de laatste vier holes. Er waren veel positieve punten vandaag maar er waren ook veel dingen waar ik morgen extra op moet letten. Het was leuk geweest als ik in plaats van een bogey een birdie had gemaakt op de laatste hole dan was ik wat dichter bij Nicolai gekomen in het klassement maar helaas zo is het niet gegaan.”

Alleen Wil Besseling door in het Ras Al Khaimah Championship

Uitstekende start van Daan Huizing in Ras al Khaimah Championship