Soms vraag je je wel eens af, hoe is het mogelijk! Was Daan Huizing na de eerste ronde met 4-onder toch redelijk veilig met eventueel een tweede ronde in par, nee komt hij met 74 slagen binnen en miste daardoor de cut met 1 slag! Het werden vier bogeys en slecht twee birdies voor hem op de tweede dag op de Al Hamra Golf Club in Ras Al Khaimah.

Wil Besseling daarentegen was het toernooi met 73 slagen begonnen. Echter de Noord-Hollander besloot om zich niet neer te leggen bij deze score en ging vervolgens op de tweede dag rond in 68 slagen (-4). Met vijf birdies en een bogey in zijn eerste 9 holes en een bogey en een birdie in zijn tweede negen haalde hij als enige Nederlander de cut met 3-onder par.

Darius van Driel die het toernooi best dramatisch begon met 79 slagen wist zich zeker te revancheren met 71 slagen (-1) op de tweede dag. Helaas was zijn 6-boven par ver van de cut line en zien wij hem hopelijk net als Huizing weer snel terug op de European Tour.

De Schot David Law nam de leiding na 66 en 64 slagen een nieuw baanrecord. Zijn 14-onder geeft de 30-jarige twee slagen voorsprong op de 20-jarige Nicolai Hojgaard. Zijn tweelingbroer Rasmus volgt met 7-onder in het toernooi.

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman staat met 6-onder op de gedeelde 8e plaats.

Uitstekende start van Daan Huizing in Ras al Khaimah Championship