Daan Huizing is na de eerste ronde van het Ras al Khaimah Championship de hoogst genoteerde Nederlander met een gedeelde achtste plaats. De 31-jarige opende op de golfbaan van de Al Hamra Golf Club met 68 slagen (-4). Was het een foutloze ronde dat niet, Huizing had twee bogeys maar wist die weg te werken met een eagle en nog eens vier birdies.

Wil Besseling had net als Darius van Driel een wat mindere opening in het toernooi. Besseling kwam met 73 slagen van de golfbaan (+1) en Van Driel bracht zijn score op +7. De laatste had onder andere een kostbare dubbel bogey toen zijn afslag het kleine meertje vond van hole 12. Hij moest vervolgens naar achteren droppen zag zijn derde slag de bunker ingaan links van de green en na een redelijk bunkershot volgde er ook nog twee putts.

Veel van Besselings bogeys kwam doordat hij zijn afslag teveel naar links sloeg. Gelukkig maakte de 36-jarige ook nog drie birdies waarmee hij nog alle kans heeft om in het weekend te kunnen spelen. Hij staat nu nog gedeeld 83e. 

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman deelt samen met de Belg Thomas Detry en de Zuid-Afrikaan Brandon Stone de derde plaats met 6-onder par.

De leiders, de Duitser Sebastian Heisele en de Schot Scott Jamieson, staan in het toernooi op 7-onder par.