In het evenement in Jeddah waar spelers als Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Sergio Garcia en Tommy Fleetwood in meespelen heeft oud European Tour winnaar en speler Matteo Manassero de leiding genomen.

De 28-jarige Italiaan nam een voorsprong van twee slagen in de openingsronde van de Saudi International nadat hij een schitterende 62 had gemaakt en daardoor op donderdag met acht onder eindigde.

“Het was een van die dagen waarin alles naar mijn zin ging”, zei Manassero. “Ik speelde heel solide en gaf mezelf veel birdie-kansen, veel heel korte. Dit is het eerste toernooi waar met deze nieuwe putter speel die ik tijdens de lockdown heb veranderd. Ik ben benieuwd wat 2022 voor mij in petto heeft maar hij is goed begonnen.”

Manassero wist acht birdies te maken, waaronder zes op de eerste negen. Het toernooi is het openingsevenement van het seizoen 2022-23 van de Asian Tour op de Royal Greens Golf & Country Club en een prijzengeld van 5 miljoen.

Sam Horsfield, Adri Arnaus, Bubba Waton, Harold Varner III en Ryosuke Kinoshita volgen Manassero op twee slagen achterstand op de gedeelde tweede plaats.

Jordan Spieth zegt dat de lucratieve investering van Saudi-Arabië in golf een ‘bedreiging’ is voor de PGA Tour, maar een stimulans zal zijn voor spelers.

Voormalig nummer één van de wereld en titelverdediger Dustin Johnson staat op vijf-onder. De wereld nummer acht Xander Schauffele eindigde drie-onder, terwijl DeChambeau met drie-over par eindigde.