Deze week drie Nederlanders in het Ras al Khaimah Championship dat wordt gespeeld op de golfbaan van de Al Hamra Golf Club in Ras Al Khaimah. Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel zullen deze week meespelen. Joost Luiten had zich niet ingeschreven voor dit toernooi.

Het prijzengeld is deze week 2 miljoen waarvan voor de winnaar een cheque klaar ligt van 333.330 Euro en dat is een stuk minder dan de twee eerder gespeelde toernooien. Vorige week misten Besseling en Van Driel de cut en de hoop is dat de twee er nu wel bij zijn in het weekend net als Huizing die toen niet meespeelde.

Naast de Nederlanders spelen ook twee van onze zuiderburen mee en wel Nicolas Colsaerets en Thomas Detry. Ook Johannes Veerman is van de partij, de Nederlandse Amerikaan eindigde vorige week nog als 35e.

Besseling (foto) wist dit jaar de cut niet te halen in het Slync.io Dubai Desert Classic en het Abu Dhabi HSBC Championship dat de week daarvoor gespeeld werd. De Noord-Hollander is deze week de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst met een 299e plek. Luiten is in dezelfde ranking gezakt en staat nu op de 312e plek waar Van Driel is 316de staat en Huizing 496e.