Viktor Hovland verslaat Richard Bland in play-off om een opmerkelijke overwinning te behalen in het Slync.io Dubai Desert Classic. Rory McIlroy zag zijn kans op een overwinning of een play-off verdwijnen na een bal in het water op de 18e!

Hovland overwon een achterstand van zes slagen op een spannende laatste dag op de Emirates Golf Club en speelde zijn laatste drie holes in vier onder om zijn ronde af te sluiten met 66 slagen en op 12-onder te komen.

Bland maakte een birdie op zijn laatste twee holes op weg naar 68 slagen en voegde zich bij de Noor aan de top van het klassement. McIlroy leek er klaar voor om er een drievoudige play-off van te maken, totdat hij een glorieuze kans verspeelde en daarmee ook zijn derde Dubai titel.

McIlroy redde op de 17e op de een of andere manier toch zijn par nadat hij zijn bal uit de struiken moest slaan. Hij vond het water op de 18e waar hij een bogey maakte om met één slag achter de leiders te eindigen.

De twee leiders keerden terug naar de par-vijf 18e voor de play-off en nadat beide een goede afslag hadden, sloeg Bland zijn bal in de rough links van de green en wist zijn derde slag op iets meer dan een meter van de hole te krijgen. Hovland wist in tweeën de green te bereiken en met twee putts maakte hij de winnende birdie nadat Bland zijn putt voor birdie had gemist.

Het Engelse duo Tyrrell Hatton (foto) en Sam Horsfield eindigden op een gedeelde vierde plaats naast de Zuid-Afrikanen Erik van Rooyen en Justin Harding en de Pool Adrian Meronk.

Voormalig Ryder Cup-aanvoerder Padraig Harrington liet zien dat hij nog steeds mee kan doen met de beste golfers en eindigde met Adam Scott met 7-onder op een gedeelde negende plaats.

De winnaar Hovland verdiende in Dubai ruim 1.2 miljoen en Bland (foto hieronder) kreeg nog een cheque van bijna 8 ton mee naar huis!

Eerder misten Joost Luiten, Wil Besseling en Darius van Driel de cut na twee ronden in Dubai.