Rory McIlroy is slechts twee slagen verwijderd van de leiding. Kan hij het toernooi voor de derde keer winnen? De Zuid-Afrikaan Justin Harding heeft nog steeds de leiding terwijl Tommy Fleetwood en titelverdediger Paul Casey ook het toernooi nog steeds kunnen winnen.

McIlroy (foto) heeft de kans om het record van Ernie Els te evenaren door drie keer het Dubai Desert Classic te winnen. Hij begint de laatste ronde met twee slagen achterstand en op 10-onder par.

McIlroy, winnaar in 2009 en 2015, steeg drie plaatsen na een drie-onder-par, 69 slagen, op de Majlis Course. De Noord-Ier maakte de op één na laagste ronde van de dag, alleen Shane Lowry, gedeelde 23e, wist met 68 slagen de laagste ronde van de dag te maken.

Ook in de strijd voor de titel is Tommy Fleetwood, hij steeg zeven plaatsen naar de derde plaats na het maken van een 69. De Engelsman staat met landgenoot Richard Bland en de Zuid-Afrikaanse Erik van Rooyen op een gedeelde derde plaats op negen onder.

Nog een schot terug en gedeeld vijfde staat een groep van vier man bestaande uit Tyrrell Hatton, regerend kampioen Paul Casey, Adrian Meronk en Bernd Wiesberger. Hatton nam zelfs nog even de leiding in het toernooi maar na de bogeys 12 en 14 en de dubbel op 15 verloor hij vier slagen en eindigde uiteindelijk met 73 slagen zijn ronde.

De leider Harding, hoopt zijn eerste overwinning in de Rolex Series te pakken en zijn derde DP World Tour titel. Hij eindigde met 71 slagen zijn ronde en met 12-onder totaal.

“Ik ben best blij”, zei Harding. “Ik dacht dat ik behoorlijk solide speelde omdat het een moeilijke dag was om eerlijk te zijn. Er waren een paar moeilijke vlag posities om dichtbij te komen en op momenten dat ik de bal niet helemaal goed sloeg kwam ik dan ook niet echt in de buurt ervan. Toch was ik het eind van de dag blij met de score waarmee ik binnen kwam.”

Justin Harding leidt in Dubai waar de Nederlanders de cut missen!