Wil Besseling en Darius van Driel zijn deze week in het Slync.io Dubai Desert Classic 2022 erg matig gestart. De twee delen met +5 voorlopig de 120e plaats. Joost Luiten ging in +1 rond en staat daarmee voorlopig gedeeld 71e.

De Nederlanders bleven alle drie niet dubbel bogey vrij op de golfbaan van de Emirates Golf Club. Luiten maakt er een op de 12e Van Driel op de 18e en Besseling ging de mis in op hole 9. Zowel Besseling en Van Driel hadden een bal in het water waardoor ze een dubbel bogey op hun scorekaart kregen.

Luiten’s dubbel was niet nodig. Na een redelijk afslag sloeg hij zijn tweede slag net niet op de green en had 25 meter over. Vervolgens maakt hij een slechte pitch die niet op de green kwam, daarna een slechte chip en twee putts! Luiten heeft van zijn laatste drie toernooien de cut gemist, de hoop is dat de 36-jarige Nederlander met een goede ronde op vrijdag er nu wel bij is in het weekend.

Paul Casey is de titelverdediger deze week en begon de wedstrijd met een twee onder, 70 slagen, voor een gedeelde 27e plaats.

De leider is de Deen Joachim B. Hansen (foto) met een openingsronde van 65 slagen (-7). De 31-jarige Hansen wist zonder bogeys het clubhuis te bereiken. Op een slag afstand staat de Zuid-Afrikaan Justin Harding. De 35-jarige wist echter zijn ronde niet uit te spelen en heeft nog een hole te gaan, de 18e. Slechts een handje vol spelers moeten morgenochtend terug komen om hun eerste ronde uit te spelen en dan wordt de positie van de Nederlanders en Hansen en Harding ook duidelijk.

Drie Nederlanders in Dubai deze week en wel Luiten Besseling en Van Driel