Daan Huizing is in het Abu Dhabi HSBC Championship na 4 ronden spelen op de gedeelde 53e plek geëindigd. De 31-jarige Nederlander die in het toernooi kwam door wat zieken en afzeggingen eindigde met 71 slagen en 290 slagen (+2) het toernooi. Het prijzengeld in dit toernooi was best hoog vandaar Huizing nog ruim 24.000 euro verdiende. Eerder wisten Joost Luiten en Wil Besseling de cut niet te halen.

Thomas Pieters won het toernooi met een slag voorsprong op Rafa Cabrera-Bello en Shubhankar Sharma. Pieters wist zijn laatste in 72 slagen te eindigen en met 10-onder op de Yas Links won hij zijn zesde DP World Tour-titel en zijn eerste in een Rolex Series evenement.

De Belg, die zich na deze overwinning weer in de top 50 van de wereld zal begeven kan wel eens op de 31e plek in de wereldranking komen.

Victor Dubuisson eindigde op een gedeelde vierde plaats naast Viktor Hovland, die eveneens net als Pieters met 72 slagen zijn ronde eindigde. De 24-jarige Noor Hovland had alle kans op een overwinning maar verpeste dat op twee holes. Op de 3e hole werd een trippel bogey, 4 op de green en een drie-putt, genoteerd en op de 15e een dubbel bogey.

Rory McIlroy eindigde in het toernooi gedeeld 12e na een drie-onder 69 waarin een eagle op de par 4 9e hole. McIlroy had een downhill ligging voor zijn tweede slag sloeg hem achter de pin en deze spinde terug zo de hole in!

Thomas Pieters wint!

Een par op de openingshole was genoeg voor Pieters om een deel van de leiding te pakken toen de nachtelijke leider Scott Jamieson een bogey maakte, waarbij de Belg pars toevoegde over zijn volgende zes holes voordat hij een close-range birdie maakte op de achtste om zelf met drie slagen de voorsprong te pakken.

Pieters verspeelde een birdie-kans op de 10e en met een drie-putt van binnen 3 meter op de 11e, werd zijn voorsprong teruggebracht tot één slag.

Cabrera Bello maakte back-to-back bogeys vanaf de 15e om er twee slagen achter te raken, maar voegde zich bij Sharma bij het maken van birdies op de par-vijf laatste hole om het clubhuisdoel op 9-onder te zetten. Pieters behield zijn kalmte en speelde zijn laatste zeven holes in par en pakte daardoor de overwinning.

“Ik heb deze week echt goed golf gespeeld”, zei Pieters. “Ik heb echt controle over mijn balvlucht en het is fijn om me zo te voelen en ook om belangrijke putts te maken. Mijn putten is enorm verbeterd en ik had het gevoel dat dat me dit weekend echt op de been hield.”

“Het winnen van een Rolex Series, geeft mij misschien toegang tot alle grote toernooien en als golfer bij de beste 50 van de wereld komen dat is natuurlijk het streven en nu realiteit.”

Daan Huizing 63e na drie ronden in Abu Dhabi waar Jamieson nog leidt!