Patrick Cantlay overleefde twee bogeys in zijn laatste negen holes waarbij windvlagen voor veel problemen zorgde op de Nicklaus Course. Met een vier-onder 68 hield hij een voorsprong van één slag na de tweede ronden in The American Express.

Cantlay de regerend FedEx Cup-kampioen schoof op naar 14-onder voor de week en heeft een slag voorsprong op Tom Hoge. Op 12-onder staat Will Zalatoris op een gedeelde derde plaats na een ronde vol birdies. De 25-jarige wist met 11-onder (61 slagen) zijn tweede ronde te eindigen waarin hij zeven birdies maakte op zijn laatste zeven holes.

De spelers in The American Express spelen één ronde op drie verschillende banen de La Quinta Country Club, de PGA West Stadium Course en de PGA West Nicklaus Tournament Course de laatste wordt opnieuw de Stadium Course gespeeld en de cut wordt na 54 holes bepaald!

Joseph Bramlett, spelend in de laatste groep vanaf de 10e tee op La Quinta, maakte een bogey op de laatste twee holes om met 67 gelijk te komen met Zalatoris, Lanto Griffin, Greyson Sigg, Cameron Young en Joseph Bramlett.

Na zijn openingsronde met 62 slagen op de La Quinta Country Club speelde Cantlay vrijdag de Nicklaus Tournament Course en maakte daar zes birdies en twee bogeys, waaronder een drie-putt op de achtste.

Cantlay zei later: “ik putte echt heel goed maar maakte niets.”

Cantlay en Hodges leiden in The American Express