De PGA Tour is deze week op de golfbaan van La Quinta en laat de wedstrijd spelen op de drie banen La Quinta de PGA West Stadium Course en de Nicklaus Tournament Course. De Amerikanen Patrick Cantlay (foto) en Lee Hodges namen de leiding in het American Express na het maken van 10-onder par. De twee speelden hun eerste ronde op de La Quinta lus.

Veel van de Europese spelers spelen deze weel in Abu Dhabi maar niet Jon Rahm en Seamus Power. De 34-jarige Ier Power kwam in actie op de Nicklaus baan en ging rond in 7-onder en deelt daarmee de vijfde plaats. De Fransman Paul Barjon de Noord-Ier Graeme McDowell en de Spanjaard en nummer 1 van de weeld Jon Rahm staan met 6-onder gedeeld 13e.

Wie is nu eingelijk Seamus Power? De in Ierland geboren speler werd professional in 2011 en ontwikkelde zich op de East Tennessee Universiteit in Amerika. Hij werd drie keer Iers jeugd kampioen en verdiende tot nu toe al ruim 1.2 miljoen! In de wereldranking staat hij 49e.

Het klassement