Met een eagle op de eerste play-off hole wist Hideki Matsuyama de play-off en het Sony Open te winnen. Eerder was het de Japanner gelukt om met 63 slagen gelijk te komen met de leider na de derde ronde Russell Henley. De laatste had op een gegeven moment een voorsprong genomen van vijf slagen maar zag Matsuyama toch naast hem in het klassement komen.

Matsuyama en Henley eindigden elk op 23-onder om hun plek in de play-off te verdienen.

Henley was zes onder voor de dag en 24 onder voor het toernooi na negen holes op Waialae Country Club. Op de 18e had hij echter nog maar een slag voorsprong en met een par zag hij Matsuyama een birdie maken en gelijk komen met hem.

Toen Matsuyama nog een keer de 18e hole moest spelen wist hij zijn tweede slag van 253 meter op minder dan een meter van de hole te krijgen en maakte de putt voor eagle om daarmee de overwinning te pakken.

“Ik ben erg blij want dit is het eerste toernooi dat een Japanse speler won op de PGA Tour toen Isao Aoki hier wist te winnen”, zei Matsuyama.

Naast het winnen op de baan waar Aoki geschiedenis schreef wist Matsuyama het oude record van de Zuid-Koreaanse K.J. Choi voor de meeste carrièreoverwinningen door een in Azië geboren speler te verbeteren. Het was Matsuyama’s achtste overwinning in zijn carrière en zijn derde in zijn laatste 17 starts.

Kevin Kisner (64) en de Ierse Seamus Power eindigden elk op een gedeelde derde plaats op 19 onder. Michael Thompson en Lucas Glover eindigden op een gedeelde vijfde plaats.

Titelverdediger en leider na de eerste ronde Kevin Na, maakte zondag een twee-onder 70 en eindigde op 13 onder voor het toernooi en werd daarmee gedeeld 20e.

Russell Henley leidt maar Hideki Matsuyama volgt!