De Sony Open-kampioen van 2013 Russell Henley heeft met een tweede ronde van 63 slagen de leiding genomen. De Amerikaan kwam daarmee op 15 onder en nam een voorsprong van drie slagen op Hawaï. De leider na de eerste dag, Kevin Na, worstelde op de golfbaan naar een tweede ronde van 71 slagen en Sentry Tournament of Champions-winnaar Cameron Smith die miste zelfs de cut

Henley wist twee eagles te produceren in zijn ronde op Waialae Country Club en speelde zijn laatste zes holes in zes onder om een zo zijn tweede ronde met 63 slagen af te sluiten.

“Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst twee eagles in dezelfde ronde had, maar het is zeker spannend”, zei Henley. “Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik wil natuurlijk de komende twee dagen in mijn spel blijven geloven.”

Haotong Li noteerde drie birdies aan weerszijden van zijn enige bogey van de dag, waardoor hij naar 12 onder ging en op drie slagen afstand van de leider op de tweede plaats staat. Matt Kuchar ging het weekend in op vier slagen afstand als de nummer drie na een bogey-vrije 65.

Cameron Smith, de recordbrekende winnaar van vorige week in het Sentry Tournament of Champions, miste met drie slagen de cut na een tweede ronde van 71 slagen. In zijn ronde onder andere een dubbel bogey op de 16e waar hij eerste de fairway miste met zijn afslag toen een lay-up sloeg zijn derde de bunker in zag gaan en na een bunkerslag nog twee putts nodig had.

Keven Na leidt en hole-in-one voor Jim Furyk